Anksioznost

Anksioznost

Anksioznost ili tjeskoba je stanje unutarnje uznemirenosti, neizvjesnosti, straha i panike kojeg prati sveopća napetost. Anksiozne osobe teško mogu kontrolirati neugodne osjećaje, boje se da će izgubiti kontrolu nad svojim ponašanjem i da će im se dogoditi nešto loše stoga se postupno povlače u sebe, izbjegavaju dnevne aktivnosti što dodatno utječe na to da se tjeskoba povećava.

Depresija

Depresija

Što je depresija?

Depresija je bolest koja negativno utječe na osjećaje, raspoloženje, način na koji oboljela osoba misli i kako djeluje. Depresija uzrokuje osjećaj tuge, bezvoljnosti, gubitak interesa za okolinu i aktivnosti koje su ranije predstavljale užitak. Depresija uzrokuje različite emocionalne i fizičke poteškoće, smanjuje radnu sposobnost te ponekad ostavlja razorne posljedice na odnose s obitelji, prijateljima i u radnom okruženju.

Vrste stresa

Vrste stresa

Ovisno o prirodi i trajanju uzrocima koji izazivaju stres te načinu i trajanju suočavanja  stres se dijeli na akutni ili kronični.

Stres i posao

Stres i posao

Loši međusobni odnosi, nerazumijevanje između rukovodnih struktura i zaposlenika ili između kolega često uzrokuju stres na poslu koji bitno utječe na poslovanje.

Što je stres i kako nastaje

Što je stres i kako nastaje

Stres je prirodna emocionalna i fizička reakcija na određene životne okolnosti i događaje, koju prati subjektivni osjećaj preopterećenosti i nesposobnosti da se odgovori na zahtjeve okoline.