Stres i posao

Stres i posao

Loši međusobni odnosi, nerazumijevanje između rukovodnih struktura i zaposlenika ili između kolega često uzrokuju stres na poslu koji bitno utječe na poslovanje.

Radnici se mogu osjećati bezvoljno, nemotivirano a s vremenom iscrpljeno. Pojavljuje se osjećaj kako se njihov rad i trud ne cijeni što uzrokuje gubitak volje i kreativnosti, osjećaj preopterećenosti te dovodi realno do slabijih rezultata.
S druge strane, rukovodeće strukture također osjećaju frustraciju uzrokovanu lošim rezultatima, javlja se osjećaj da nikome nije stalo do posla što značajno utječe na njihovo ponašanje prema radnicima te dodatno dovodi do povećanja stresa.

Temeljem brojnih istraživanja koja su pokazala utjecaj TM-a na radno okruženje brojne svjetske kompanije su omogućile svom osoblju učenje i usvajanje tehnike TM-a kako bi otklonile negativne posljedice stresa unutar radne sredine te samim tim povećale poslovne rezultate. Najpoznatije od njih su Sony, General Motors, IBM i Toyota.

Rekla bih da je organizacija tečaja TM za zaposlenike vjerojatno najbrži, najlakši i najmanje skup način za postizanje veće produktivnosti radnika nego što smo ikada mogli zamisliti

 ~ Marnie Abramson, suvlasnica tvrtke Lightility LLC, Rockville, MD, US

Transcendentalna meditacija je najučinkovitiji program za upravljanje stresom. Ona pruža niz prednosti kako za tvrtku tako i za poslovni i privatni život zaposlenika ostavljajući trajne pozitivne učinke.
Neki vlasnici tvrtki svjedoče kako je organizacija tečaja tehnike transcendentalne meditacije  za zaposlenike najbrži, najlakši i najjeftiniji način za postizanje veće produktivnosti koja se s vremenom povećava.

Zahvaljujući uvođenju TM-a u poslovni proces te tvrtke su ostvarile brojne prednosti od kojih su najznačajnije:

Korist za zaposlenike je:

Sve te prednosti nesumnjivo podižu zadovoljstvo te značajno utječu na kvalitetu života zaposlenika ali i vlasnika tvrtki, oslobađajući prirodnu ljudsku sposobnost da ostanu mirni pod pritiskom, oslobođeni napetosti i umora te iskoriste maksimum svog intelektualnog potencijala za bolji uspjeh cijelog kolektiva.

Popis istraživanja

Stres Hitova: 3647
Ispis